Veelgestelde vragen

Algemeen

Financiering

Fiscaal

Bewoning

Is het park het gehele jaar open?

Ja, vakantiepark de Strabrechtse vennen is het gehele jaar geopend.

Wat betekent de AFM melding op de website en in de advertenties?

In Nederland is het wettelijk verplicht om een AFM-vergunning te hebben als je investeringen aanbiedt. AFM; Autoriteit Financiële Markten is de toezichthouder voor financiële markten in Nederland.

Een vergunning van de AFM is niet nodig als er een vrijstelling van toepassing is. Die geldt bijvoorbeeld voor beleggingsobjecten van meer dan € 100.000,-. Het geldt ook voor objecten die onderdeel zijn van een serie van minder dan 20 objecten. Alle vakantiewoningen aangeboden op de Strabrechtse vennen mogen daarom zonder AFM vergunning worden verkocht.

Meldingen en banners op de website en advertenties.
De vakantiewoningen die wij aanbieden vallen altijd buiten de vergunningsplicht. In dat geval zijn we wettelijk verplicht om de banner te laten zien.

Dit is een wettelijk verplichte melding, hiermee wordt kenbaar gemaakt dat de investering is vrijgesteld van de vergunningsplicht. Het is aan u als belegger om een zorgvuldige afweging te maken of de belegging geschikt voor u kan zijn.

Kan ik een hypotheek afsluiten voor de aankoop van een vakantiewoning op de Strabrechtse vennen?

In veel gevallen is het mogelijk om een hypotheek te krijgen voor de aankoop van een vakantiewoning op de Strabrechtse vennen. Een hypotheek voor een vakantiewoning werkt wel anders dan die van een reguliere woning. Meer lezen…

Wat zijn de fiscale gevolgen bij de aanschaf van een vakantiewoning?

Het bezit van een recreatiewoning wordt fiscaal als vermogen gezien en daarom wordt het belast in box 3 voor de inkomstenbelasting. De financieringsrente is niet aftrekbaar. Meer lezen…

Kan ik de BTW terugvragen op de aankoopprijs?

 Indien u een nieuwe vakantiewoning aangeschaft, is deze aanschaf in beginsel belast met 21% omzetbelasting, oftwel btw. De omzetbelasting kan onder voorwaarden teruggevraagd worden bij de Belastingdienst. Of de omzetbelasting teruggevraagd kan worden, is afhankelijk van het doel waarvoor de vakantiewoning is aangeschaft. Meer lezen…

Moet ik de BTW uit de huuropbrengsten afdragen?

In het geval u uw vakantiewoning verhuurt en door de fiscus als ondernemer wordt aangemerkt, moet u de omzetbelasting van 9% afdragen aan de belastingdienst. U kunt dan wel de reeds door u betaalde btw over alle kosten zoals energiekosten, parkbijdrage etc. in mindering brengen. Indien u uw vakantiewoning alleen gebruikt voor eigen, privé gebruik komt u niet in aanmerking voor btw teruggave. 

 

Is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig?

Nee, dat is niet nodig, in het geval u de vakantiewoning wilt gaan verhuren wordt u enkel door de belastingdienst aangemerkt als ondernemer. U kunt dan als particuliere eigenaar van een vakantiewoning een btw-nummer aanvragen. U wordt dan ‘ondernemer zonder inschrijving Kamer van Koophandel’.  U kunt de BTW aangifte alleen doen als u in het bezit bent van een BTW nummer. Wij adviseren u om altijd een advies te vragen aan een gespecialiseerd accountants- of adviesbureau.

Moet ik notariskosten/overdrachtsbelasting betaling?

Nee, de vakantiewoningen op de Strabrechtse vennen worden Vrij op Naam verkocht (VON.) Gaat u een huis kopen ‘vrij op naam’ dan betekent dit dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De kosten voor de woningoverdracht bestaan uit de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de akte van levering.

Kan ik permanent in mijn vakantiewoning wonen?

Nee, u kunt niet permanent in uw vakantiewoning wonen. Het is niet mogelijk om op het parkadres ingeschreven te staan in de Gemeentelijke Basis Administratie. Uw vakantiewoning kan dus nooit uw hoofdverblijf zijn.